torstai 30. heinäkuuta 2015

Raakaruokaa ja maha kiittää. Vielä joskus.

Mä oon tässä nyt kokeillut raakaruoan saloja noin viikon verran. Pari selvää lempparia mulla on, sekä kehitin vahingossa raakasuklaa gojimarjapallo reseptin kun huiskin mukamas jo tottuneella raakaruoka kädelläni aineksia kulhoon. Parhaaseen suklaan himoon ne menee, sekä hieman vähemmällä syyllisyyden tunnolla, sillä onhan niissä monen monta gojimarjaa, sekä terveellisempää raakakaakaota.

Syön raakaruokia aina kun se on helppoa, eli aamuisin iltaisin sekä ruoantähteitä tai virityksiä. Kerran päivässä täytyy kuitenkin syödä samaa ruokaa esikoisen kanssa, sillä kolmen eri ruoan tekeminen kaksi kertaa päivässä on vähän liikaa. 

Raakaruoan idea on siis se, että siinä on kaikki ravinteet ja vitamiinit tallella, mitkä kuumentamalla lähtevät pois ruoasta. Raakaruokaa on ruoka, jota ei ole kuumennettu yli 42 asteen. Siitä mä olen iloinen, sillä ihan pelkkää kasvissyöjää musta ei saisi tekemälläkään. 

Hyvä olo siitä tulee ja ähky on unohdettu kokonaan. Ja vaikka söisikin liikaa, niin tuntuu vain että on täynnä, ei pullerona jonka suurin tavoite on päästä sohvalle istumaan ja toivomaan että kaukosäädin on tarpeeksi lähellä. Ainoa huono puoli on se, että suolisto taitaa ymmärtää ruokavalion vaihtuneen - sillä näin meidän kesken - jos antaisin huoletta palaa niin mulla ei välttämättä olisi ystäviä enää ollenkaan.

Mulle on kyllä tullut ihan selkeät suosikit, sekä helppoutensa, että makunsa vuoksi. Toisena raakaruokana mitä ikinä tein (ensimmäinen ei-niin-hyvä) oli pähkinäpallot.


Näitä on tullut tehtyä ihan pariinkin otteeseen sen jälkeen. 
Pähkinät pitää laittaa likoutumaan muutamaksi tunniksi, jotta ne murskautuisivat paremmin blenderissä. 

5 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl cashewpähkinöitä
ripaus suolaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia, 
sekä 1 tl vaniljajauhetta tai uutetta, sekä
2 dl rusinoita

Palloja (ilmeisesti pieniä) tulee 25 kpl. 

Murskaa pähkinät, muasteet sekä puolet rusinoista blenderissä massaksi, lisää loput rusinat ja sekoita. Jos massa tuntuu irtonaiselta, lisää 1-2 rkl vettä. Muotoile palloja käsin, ja asettele tarjolle sellaisenaan. Itse pyöritin kookoshiutaleissa, niin sai kivan lisän. 

Resepti on Outi Rinteen Raakaruoka-aika!-kirjasta.



miljoonien salaattivaihtoehtojen lisäksi paras pirtelö tähän asti on koostunut vesimeloonista, kiivistä, limestä, banaanista sekä mansikoista. Oman maun mukaan. Iltapalaksi valmiiksi ja aamua odottamaan jääkaappiin. 

Seuraavana vuorossa oma vanha syöttötuolini tuningissa. Kerkee tulla valmiiksi ennenkuin Emilstöö oppii istumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti