torstai 6. heinäkuuta 2017

Elämän ohjeita part 365

Mulla oli elämässä joskus enemmän ja vähemmän sellainen ihminen, kenen neuvoilla porhallan eteenpäin kinkkisissä tilanteissa ja vedän muut mukanani. En muista tähän hätään kaikkia, kun niitä tulee aina tilanteen sattuessa kohdalle, mutta jos tulee mieleen muistan ehdottomasti päivittää. Näillä neuvoilla on tullut pelastettua monen monta omaa ja muuta ihmismieltä sortumasta epätoivoon.

J-babe, jos luet tätä - tunnistat varmaan itsesi.

1. Etevin, käytetyin ja toimivin, kun ihmissuhteet - kaveri tai juttujutut - aiheuttaa harmia ja harmaita itselle: Decide when you have had enough.

Oikeasti se meni, että 'päätä itse se kerta mikä on viimenen', mut se kuulosti englanniks paljon hienommalta.

Havainnollistava esimerkki:

Simo ja Minttu ovat kavereita, joilla on f-w-b-suhde. Jokaisen 'benefits' -kerran jälkeen Minttu lyö Simoa kookospähkinällä päähän ja Simo miettii joka kerta että mitä vittua. Simo on yrittänyt sanoa Mintulle, että kookospähkinät voisi jättää makuuhuoneen ulkopuolelle, mutta Mintulle se ei käy.

Nyt Simo on ongelman edessä, jaksaako hän kuhmuja päässään joka kerta seksin jälkeen? Ei jaksa. Ei todellakaan jaksa. Simo odottaa, että Minttu lopettaisi, mutta koska Minttu ei lopeta Simo päättää, että kaksi kertaa. Kaksi tuskaista kertaa hän ottaa iskut vastaan. Sitten se on ohi. Ja sitten se oli ohi. Simo valmistautui, Simo päätti ja Simo eli loppuelämänsä onnellisena ilman Minttua. Ja ilman kuhmuja. Ehkä hetken aikaa myös ilman kookospähkinöitä.

2. Valehtelijalle ei tarvitse kertoa, että hän valehtelee.

Siis oikeesti mitä sä saavutat tällä?

'sä valehtelit siit et olit kaupas'
'nii mä olinki öö siis vessas tai siis porkkanamaal tai siis en viittiny kertoo ettet suutu'

Mitä jos vaan kuuntelet ja tiedät itse. Se riittää. Voit ajatella oman pääsi sisällä, että 'huh huh no näillä mennään.'

Voit tehdä sen perusteella myöhemmissä tilanteissa olennaisia ratkaisuja.

Havainnollistava esimerkki:

Kaisa ja Moona sopivat näkevänsä lauantaina. Kaisa ilmoittaa lauantaina pari tuntia ennenkuin pitäisi nähdä, että hän on kipeä eikä pääse. Moona näkee facebookista Kaisan kaverin lisäämän kuvan, jossa Kaisa on umpitunnelissa pitämässä hauskaa grillin edustalla. Heittelee vaikka nakkeja tai jotain yhtä tyypillistä Kaisaa. Sen sijaan, että Moona lähettäisi Kaisalle inhottavan viestin jossa kertoo mitä näki, hän jatkaa elämäänsä eteenpäin tyytyväisenä tiedosta, että sai tietää Kaisan valehtelevan. Ensi kerralla, kun Kaisa yrittää sopia Moonan kanssa jotain, Moona kieltäytyy kauniisti kutsusta ja sanoo ettei viitsi kun viimeksikin kävi näin.

Kaisa tietää kyllä itse valehtelevansa, sitä ei Kaisalle tarvitse kertoa.

Burn Bitch you're on my way.

3. Arvosta itseäsi. Älä ole jonkun kanssa, kuka ei arvosta sua ja sitä mitä sulla on ympärillä. 

Jokaiselle kyllä löytyy sellainen ihminen, kuka haluaa olla just sun kanssa sellaisena kun sä oot. Ja koska oot just paras just sellasena kun oot, niin oo sellasen kanssa kuka kehittää sua niissä ominaisuuksissa eteenpäin, ei sellasen kanssa kuka saa sut tuntemaan olos riittämättömäks, ärsyttäväks tai huonolla tavalla omituiseks.

Havainnollistava esimerkki:

Ärsyttävää ku sä hepuloit ku innostut, voitko lopettaa.

Ok painu vittuun.

...and she lived her life happily ever after.


4. Kertoo enemmän siitä kun susta.

Tää ei varmaan tarvi ees sen suurempaa esimerkkiä. Jos joku tekee sulle huonon olon omilla teoillaan - niin sun pitää muistaa - ettei se kerro vittuakaan susta. Se kertoo vaan siitä ihmisestä. Siitä millanen se on. Ei varmaan lohduta, mutta pistä lohduttamaan.

5. Ymmärrys tulee myöhemmin

Tähän mä en ensin jaksanut luottaa itsekkään. Enkä tajunnut tätä ennenkuin tajusin. Jos nyt ajatellaan vaikka parisuhteen loppua, toisen jatkuvaa mokailua tai vastaavaa tilannetta - käytännössä mitä tahansa - niin se ymmärrys mikä tulee myöhemmin, ei tuu välttämättä sille toiselle, vaan sulle. Sitä toivoo, että se tulee sille toiselle ja se joskus tajuaa, mutta usein se on silloin jo liian myöhäistä sun kohdalla.

Sen sijaan sä tajuat. Sä tajuat miksi sen piti mennä niin. Miksi sun piti menettää se ihminen tai mitä sä siitä tilanteesta opit. Everything happens for a reason ja näin se vaan on. I know that.

Ja jos jostain syystä sä itket vielä vuoden päästä tyynyä vasten samaa tilannetta, etkä oo päässyt siitä yli etkä ympäri - niin mä lupaan, että sä voit tulla viemään keittiön tuolit mun huoneen seinältä (jotka olen sinne hyllyiksi naulannut), koska rakastan niitä yli kaiken.

Plus haluun päästä käyttämään mun uutta sanontaa jonka keksin viisi minuuttia sitten; I swear on my chair.Kaikki tapahtuu syystä ja oikeaan aikaan, joten elä, toivo, unohda ja varo kookospähkinöitä.
Näillä mennään tänään. Muistakaa sateenvarjo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti