torstai 8. lokakuuta 2015

Kello on 21, joten ei otsikkoa

No nyt on kiivi-veljeksille kasvivalo ja kasvivalolle kupu. Muutaman huonekokeilun jälkeen ne löysivät tiensä makuuhuoneen lattialle. Kylpyhuone olisi varmaan ollut paras, mutta päässäni majaileva isäukin ääni toisti itseään - ja varoituksiaan - ylimääräisten sähkölaitteiden viemisestä kylpyhuoneen puolelle, joten yleisen ajatuskopparauhan vuoksi totesin olevan järkevämpää siirtää ne turva-alueelle, missä ei majaile kissa (yleensä), ei lapset (yleensä), eikä suihkupisarat (yleensä).

Toivottavasti Kille, Kermit ja Kaaos eivät luulleet syksyn jo koittaneen (en ole uskaltanut kertoa kiiveille tyypillisen talviunen takia) ja lopettaneet kasvuaan. Kermit sai kaverikseen avokadon siemenen, joka jopa kuukauden itämisajallaan saa siltikin varmasti kiinni tuon luikeron, jos innostus kasvaa isoksi kiiviherraksi on noinkin silmiinpistävä. Oon kuullut viherpalstoilla huhua, että vaikka kiivi pudottaisi lehdet syksyllä, niin tammikuun jälkeen se alkaa kasvaa entistä vehreämpänä. Näin pieninä taimina mahdollisuus siihen on kuitenkin minimaalinen, joten peukut pystyssä kohti uusia oksia.


Pikakuva kännykällä. 

Tein vanhaan oliiviöljypulloon kanelivanilja huonetuoksun ihan vaan testimielessä. Ensikerralla ehdottomasti paukutan kokonaisia tankoja ja siivuja purkkeihin, sillä se on kaikessa esteettisyydessään maaliviivalla kauan ennen vihreää pulloa, joka hölskyy lähtöviivalla vielä seuraavana päivänäkin, tai ainakin siihen asti, että joku kauniimpi yksilö pistää koko kaverin vaihtopenkille. 

Ohjeet!

Ota kattila,
laita vettä,
pistä kiehuen.

Ota kaneli,
ota sokeri,
laita sekaan.

Ota suppilo,
laita lasipullon päälle, 
kaada vesi - älä juo.

Laita pöydälle, älä kaada, mene nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti