torstai 1. lokakuuta 2015

Kiivin taimi

Vaihtelin tuossa eilen kukkien multia, sekä pistin enkelin siiven poikki ja pistokkaat juurtumaan. Ikävää, jos ne ei lähde tekemään uusia juuria, mutta oli kyllä niin huonossa hapessa ja pitkä vartinen se enkeli, ettei sitä olisi voinut niin kuitenkaan kasvattaa. 
Kiivin taimen siirtyi myös vessasta olohuoneeseen kokeilemaan, miltä suuren maailman meno tuntuu. Saa nähdä, säikähtääkö olosuhde muutosta ja lopettaa kasvunsa siihen paikkaan. Kaksi taimea jäi kuitenkin vessaan back upiksi, jos en ehdi pelastaa tuota kulkurikasvia. 

Pistin siis jo helmikuussa siemenet multaan, mutta kun kasvua ei tapahtunut, siirsin ne kylmäkäsittelyyn muutamaksi kuukaudeksi - ja sen jälkeen vessaan, jossa tajusivat sitten herätä. Syksyhän on vähän huonoa aikaa pistellä kasveja kasvamaan ja kyllähän sen niiden kasvuvauhdissa huomaakin, sillä pariin viikkoon ei ole tapahtunut mitään edistystä, vaan kiivin taimet ovat jämähtäneet 5 cm korkuisiksi.  

Lupasin Valtti Veenerille, että jos saadaan kiivit pysymään hengissä ja löydetään niille oikein sopiva oleilu paikka, niin kokeillaan seuraavaksi kasvattaa jotain toista eksoottista hedelmää. Jotain, minkä mullan ei tarvitse olla superhiekkakasvisyrttisorasavi sekoitusta, vaan tavallista kukka multaa. Onkohan olemassa sellaisia sisäkasvihuoneita? Tai parvekkeelle? Sellaista isoa, ei niitä yrttiruukkulaatikoita. 

Tässä on pari kuvaa tuosta seikkailijayksilöstä. Toinen on läheltä ja toisesta näkee, kuinka pieni se vielä todellisuudessa on.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti