torstai 11. kesäkuuta 2015

Talk about dreaming

Ihmiset näkee kuulemma unia niin, että vanhemmiten ne muuttuvat mustavalkoisiksi ja 18% väestöstä näkee ne jo pienestä asti aina mustavalkoisina. Jotkut ei muista uniaan ollenkaan ja jotkut tietävät unissaan näkevänsä unta, jolloin voi tehdä sitä kaikkea mihin hereillä ollessaan ei pysty(tai kehtaa). Jotkut näkee enneunia - ja joitain vain varoitellaan. 
Itse näen unet värillisinä, sekä mua myös unissa varoitellaan. En siis näe enneunia montaa viikkoa tai kuukautta ennen tapahtunutta, vaan nimenomaan samaisena yönä näen, mitä muualla tapahtuu. Olen mm. hakenut entisen miesystäväni hänen salasuhteensa luota, kun näin edellisenä yönä unta kyseisen kaksilahkeisen sen hetkisistä puuhista. 

Ja sama homma toisen miesystävän kanssa, tosin sitä en saanut rysänpäältä kiinni, mutta kysyttyäni käytös kertoi kaiken. Suurin osa mokailuistakaan ei jäänyt pimentoon. Kiitos, pus! Nämä enneunet eroaa muista unista selkeydellään ja pituudellaan. Näen siis vain muutaman sekunnin tapahtuneesta enkä näe muita unia sinä yönä. Meikän mamma mummikka näkee taas varoitusunet (muuten samallalailla, samana kyseisenä yönä) värillisinä, muuten hän näkee unet mustavalkoisina. 

Olen myös nähnyt (vain) 2 x unta, jonka tiedän olevan unta. Olen lukenut jostain, että jokainen ihminen näkee sellaisen unen kerran elämässään, mutta tätä voi myös harjoitella:

Unipäiväkirja on hyvä, se auttaa selkeyttämään sitä faktaa, että alat unissasikin tiedostamaan että milloin näet unta (toki tämä vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, joka itseltäni loppui kahden yön jälkeen)

Toisekseen päivällä voi keskittyä asioihin, mitkä unessa eivät toimi. Mm. sähkö, kello, ovet yms. Unessa kun ne ovat vain omaa kuvitelmaa, eikä unessa ole ajantajua. Tällä tavoin jonain yönä voit vilkaista kelloasi, ja todeta sen näyttävän hetken päästä jotain aivan muuta kuin alunperin. 

Tein facebookin pahamaineisessa äitylit ryhmässä kyselyn, josta selviää noin piirteittäin, kuinka suuri osa ihmisistä näkee mm. unet mustavalkoisina. TOKI! Ihmiset on saaneet tykätä kommenteista ja ovat käsittäneet vaihtoehdot omalla tavallaan. Lisäksi lukuisien vaihtoehtojen takia en tiedä kuinka moni loppujen lopuksi on kommenteista tykännyt (yhdestä, tai viidestä), mutta suuntaa antavaa!

Lisäksi, laitoin tämän illalla - ja tämän hetkinen tilanne on tämä. Ihmiset siis vastailee edelleen.

520 äityliä näkee unet värillisinä, kun taas vain 26 näkee ne mustavalkoisina. 

Lähes joka yö on syntymästään asti nähnyt tiedostettavia unia 57 ja taas harjoituksen voimalla 27. Tähän täytyy lisätä, että vaihtoehto "näen lähes joka yö unta, jonka tiedän olevan unta" on kerännyt tykkäyksiä 126, eli jopa minun matikallani pimentoon jää, että onko 40 äityliä nähnyt noita unia harjoituksen, vai syntymälahjan takia. 

Vain 20 ei ole koskaan nähnyt unta, minkä tietää olevan unta ja jopa yllättävät 182 näkee enneunia!

Ja 114 ei tiedä mitä vittua höpisin. 

Ps. Jos saan jonkun äitylin kiinni, kuka on harjoittelullaan päässyt lentämään, niin tenttaan muutaman kysymyksen ja lisään ne tähän. 

Jos joku uskaltaa, niin kommenttikenttään voi kirjoitella omia kokemuksia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti